www.engenharia-brasil.com
NORD Drivesystems

Laboratório NORDPro: Treinamento para ampliar a satisfação do cliente

Integração de estagiários em processos de gestão

Laboratório NORDPro: Treinamento para ampliar a satisfação do cliente
NORD_Aurich.jpg: Sinds 30 jaar produceert NORD DRIVESYSTEMS elektronische aandrijvingen in Aurich, Nedersaksen.

De aandrijfspecialist maakt alle kwaliteitscomponenten in haar eigen productiefaciliteiten. Begin jaren 80 begon NORD met de productie van elektronische aandrijftechnologie in Aurich, Nedersaksen. Door de jaren heen werd het gamma omvormers, motorstarters en elektronica voortdurend uitgebreid tot de hedendaagse elektronische aandrijftechniek tot 160 kW. De productielocatie groeide gestaag mee. NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH heeft nu 130 werknemers in dienst en produceert op een oppervlakte van 5.000 m² meer dan 100.000 stuks per jaar.

Capaciteitsuitbreiding voor serieproductie van NORDAC LINK

Of het nu gaat om apparaten in serieproductie, individueel configureerbare producten of stukken op maat, de moderne, geautomatiseerde en flexibele productiestructuur in Aurich maakt het mogelijk om orders van elke grootte te produceren. Een batchgrootte van 1 is ook haalbaar zonder ombouw. De vraag naar individueel aangepaste toestellen neemt toe, het huidig aantal op maat gemaakte apparaten groeit dan ook gestaag. 2017 resulteerde in een verdere stijging dankzij de succesvolle introductie van de decentrale regelaar NORDAC LINK. De aandrijfregelaar biedt een flexibele en gedecentraliseerde installatie die vrij configureerbaar is volgens de specifieke vereisten van de toepassing. Dit geeft aanzienlijk meer opties voor maatwerk dan de vorige producten. Voor de serieproductie van dit stuk werd vorig jaar een nieuwe assemblagelijn in gebruik genomen terwijl de productielocatie werd uitgebreid met 400 m² en het magazijn met 1.000 m².

Snel en efficiënt

NORD gebruikt niet alleen de nieuwste technologieën voor zijn producten, ook de productietechnologie zelf is state-of-the-art. Het doel: maximale snelheid en efficiëntie, een ‘lean’ logistieke keten en grotendeels papierloze productie. Het gehele productieproces wordt gecontroleerd via een centrale orderverwerking. Bij ontvangst wordt aan elk pakket een 2D-code gegeven, zodat dit altijd kan getraceerd worden tot het moment van gebruik. Het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen (AKL) met 2000 zesvoudig gesegmenteerde containers is centraal geïntegreerd in het productieproces en wordt niet alleen gebruikt voor het opslaan van componenten, maar ook voor halffabrikaten. Na de SMD-afdeling worden de geassembleerde modules teruggestuurd naar de AKL, van waaruit ze worden doorgestuurd voor verdere THT-verwerking. Dit is een automatische FIFO-procedure (First In - First Out) binnen het productieproces. Omdat bijna alle onderdelen strikt volgens de eisen van de klant geproduceerd worden is slechts een korte doorlooptijd in productie en opslagbuffer vereist. Een uitgebreid en streng kwaliteitscontroleproces garandeert de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de NORD-producten.

NORD werkt continu aan het efficiënter maken van haar processen. Een jaar geleden werd een autonoom driverless transport system (FTS) in gebruik genomen voor transport van de inkomende goederen naar de AKL afdeling. Het doel voor 2018 is om het automatiseringsniveau voor de THT afdeling (Through Hole Technology) te verhogen tot het niveau van de SMD afdeling. Verder is NORD van plan om het bestelproces verder te digitaliseren, zodat klanten hun apparaten zelf volledig kunnen configureren.

Laboratório NORDPro: Treinamento para ampliar a satisfação do cliente
NORD_Nordac_Link.jpg: De nieuwe decentrale regelaar NORDAC LINK wordt rechtstreeks volgens de eisen van de klant geproduceerd. Vorig jaar werd de productiefaciliteit van Aurich opnieuw uitgebreid voor de start van de serieproductie.

  Peça mais informações…

LinkedIn
Pinterest

Junte-se aos mais de 155 mil seguidores do IMP